Indvielse den 21. juni 2014 – SOLHVERVSFEST

Tæt ved jættestuen Glentehøj syd for Kragenæs blev i juni 2014 de første 4 sten i DODEKALITTEN indviet af daværende kulturminister Marianne Jelved og mange andre. Det skete naturligvis med sang og musik. Kunstværket, der nu var en realitet, skabte stor opsigt, og allerede de første år, var tilstrømningen af såvel lokale som turister fra store dele af Verden betydelig. Interessen og tilstrømningen er fortsat lige siden, og musikken og stenene i samklang med naturen skaber stor glæde på bakken ved Kragenæs.

De 4 sten med Baldur og Lodir ved indvielsen af 1. etape. Bemærk højtalerne i de store kabinetter – inden de blev gravet ned.

Indvielse

Kulturminister Marianne Jelved siger bl.a.: ”Godt gået Lolland!” og erklærer DODEKALITTEN for en realitet.

H.M. Dronning Margrethe
afslørede den 3. stenfigur

Onsdag den 1. juni 2016, besøgte Hendes Majestæt Dronning Margrethe DODEKALLITTEN.

Mange inviterede gæster og øvrige interesserede var kommet i god tid for at være med til at se den nye figur, som er endnu en brik i det storslåede kunstværk og nyde musikken og naturen. Det var en stor oplevelse at se 6 sten stå på Bakken ved Glentehøj og opleve den magi, der nu med 6 stenfigurer opleves helt anderledes end før, da der kun var 4 stenfigurer!

Medvirkende: Lurblæsere fra Frederikssund, Kor og Livgardens Musikkorps. Formand for Fonden DODEKALITTEN Jon Krabbe talte.

Billedhugger Thomas Kadziola var i samtale med H.M. Dronning Margrethe.

Programmet var delt i 2 dele og fortsatte til kl. 17. Lolerkredsen DODEKALITTEN solgte forfriskninger.

Et par ord om Ydis

Status er nu, at der står 6 sten i det fredede landskab med gravhøjene. Stenfigurerne Baldur, Lodir og Ydis. Fotograf: Almar Møller.

Ydis – også kendt som Idun. Den kvindelige skabende livsgivende kraft.