De første to sten til projektet findes i september 2010 i et stenbrud i nærheden af Älmhult. Det er sort diabas, som normalt ikke findes i den størrelse, men vi var heldige. Vi var forbi netop som der for første gang i mindst 25 år var fundet blokke i denne størrelse. Selvom det bliver de mindste i Dodekalitten, så var de større end vi først havde tænkt. Der kom to sten ud af blokken på ca 7 meter. Vi var gået fra 6 til 7 meter. Siden skulle vi overgå dette, men det vidste vi ikke på dette tidspunkt.

Vi købte stenene for penge vi havde skaffet på kun tre dage. Det var den deadline vi havde fået fra bruddet. Ellers ville stenene blive til bordplader i Polen. Hvis vi delte blokken rigtigt ville vi kunne få to sten ud af den. Jeg havde aldrig arbejdet med noget så stort, og delingen ville være risikabel. Der stor 350.000 SEK på spil. Men vi tog chancen og købte stenen. Nu var vi rigtigt igang efter et års planlægning. Vi havde fundet stenen der hvor jeg mindst ventede det, og på vej hjem fra vores tur i Bohuslän-området. Hvilket held.

Åren med sort diabas løber som et bånd igennem landskabet. Her er klippevægen, hvortil åren går i bredden.